• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
 
Циклювання паркету - ефективний але досить складний спосіб оновлення підлогового покриття. Суть циклювання полягає в знятті тонкого верхнього шару, в результаті чого покриттю повертається первозданний вигляд при збереженні всіх функціональних характеристик. Після видалення дефектів і виражених нерівностей проводиться шліфування, натирання мастикою і лакування. Залежно від використовуваних інструментів і принципів зняття стружки і шліфування виділяють два основні методи циклювання: ручний  проводиться за допомогою спеціального обладнання . Розглянемо кожен з методів детальніше
 
Ручний метод (власне циклювання).
 
Циклюванням називають паркетні роботи, які полягають у видаленні верхнього зношеного шару вручну за допомогою циклі - металевої пластини шириною близько п'яти сантиметрів, що кріпиться на дерев'яну ручку. Цикля зручна у використанні і є найкращим варіантом, в разі якщо ремонт паркету здійснюється своїми силами. Для того щоб ручний метод був ефективним, необхідно дотримуватися кількох нескладних правил. По-перше, зволожувати поверхню перед зняттям стружки. По-друге, правильно тримати інструмент: щільно, двома руками, виконуючи всі маніпуляції на себе. По-третє, постійно проводити оцінку обробленої поверхні, щоб не пропустити момент, коли необхідно зупинитися. Як правило, після ручної циклювання проводиться і ручна шліфовка паркету - із застосуванням спеціальної наждачного паперу.
євроциклювання (машинний метод).
 
євроциклювання можна назвати машинним методом, оскільки відновлення і реставрація паркету в даному випадку проводиться не вручну, а з використанням професійного устаткування - барабанної машини і плоскошліфувальної машини. Барабанна машина використовується для зняття першого шару, видалення старого лаку і усунення явних нерівностей. Машині плоскошлифовального типу відводиться більш делікатне завдання - згладжування шорсткостей, що залишилися після роботи барабанного механізму. Вартість циклювання паркету з використанням барабанної і плоскошліфувальної машини (євроцикльовка) значно вище, ніж при ручному методі, проте витрати компенсуються економією часу, що витрачається на ремонт, і більш професійним результатом - ідеально гладкою підлогою, повністю готовим до нанесення мастики і лаку.
 
Однак якщо у Вас на підлозі складна мозаїчна композиція, то доведеться заново виготовляти багато фрагментів паркетних дощок, і без серйозної реставрації тут вже буде не обійтися. Тим більше що з часом деревина втрачає свої початкові колірні відтінки, і в цьому випадку мають бути досить складні паркетні роботи.

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.