• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg


Як і який вибрати лак для паркету або дерев'яного підлоги, вирішує безпосередньо майстер-паркетник, який обов'язково врахує призначення приміщення і навантаження на підлогу. Різновиди лаків відрізняються, перш за все, стійкістю до фізичних навантажень. Алкідний лак досить дешевий, але вимагає значного часу на висихання і має низьку зносостійкість. Алкідно-уретанові лаки володіють більш коротким терміном висихання і стійкістю до підвищених механічних навантажень. Мінімальним часом висихання відрізняються лаки з кислотним затвердінням, але під час висихання лаку не рекомендується знаходитися в приміщенні.

Вибір лаку для паркету пов'язаний також і з особистими уподобаннями замовника - лаки на водній основі більш екологічні і пожежобезпечні, не поступаються у своїй по міцності лаків на органічних розчинниках.

Крім питання про те, яким лаком краще покривати паркет, важливо знати і про процедуру нанесення лаку.

Витрата лаку при нанесенні на дерево в середньому становить 400 гр / м2. В якості підстави для лаку використовується грунтовка, на яку спеціальною щіткою в три шари наносять лак, даючи кожному шару просохнути протягом часу, зазначеного в інструкції. Лак наносять на поверхню паркету уздовж волокон або у напрямку світла.

Правильно наносимо лак на паркет
Після того як була розроблена технологія колеровки, фарбування і покриття лаком паркету широко використовується не тільки для захисту деревини, а й для створення різних оптичних ефектів. Покрити лаком паркетну дошку повторно можна тільки в тому випадку, якщо зняти попередньо початкове покриття, при цьому відкриваються широкі можливості по зміні його кольору. Заміна лакового покриття проводиться, як правило, не частіше одного разу на 5-7 років. Разом з тим слід пам'ятати про те, що при лаковому покритті локальний ремонт стане неможливим.

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.