• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg

 Тонування паркету останнім часом набула високу популярність у зв'язку з виниклим різноманіттям інтер'єрних рішень. І далеко не кожен може міняти кожні 5 років паркет або паркетну дошку в різні кольорові відтінки вартістю в 100-200 євро, щоб колір паркету не виділявся на тлі зміненого інтер'єру квартири або заміського будинку.

 На сьогоднішній день можливості тонування паркету дуже великі, навіть буковий паркет 80-х років можна тонувати в чудовий Африканський венге за кольором або насичений Американський Горіх, або наприклад дуже поширений варіант - тонування паркету в білий, вибілені дуб. Додамо що колір тонування можна зробити абсолютно будь-хто.  

Тонування паркету досягається складними процесами, тому що це не просто нанести пензлем морилку куплену на будівельному ринку. Це клопітка робота з дотриманням всіх ступенів, кожен з яких вимагає професіоналізму і досвіду.

Основні секрети успіху Тонування Паркету:

Підготовка паркету до тонування: необхідно зробити якісну шліфовку, яка до речі відрізняється від тієї якби ви просто покривали паркет безбарвним лаком або маслом (мушу зауважити: тільки справжній фахівець зможе зробити дану процедуру на належному рівні). Дуже багато залежить від самої породи деревини, тому що у кожної є свої особливості, наприклад тонування дуба максимально вдала - в 99% випадків, більш складні є тонування бука, клена або тонування паркету із сосни, але і для них придбаний недавно метод під назвою - "примусове тонування паркету".

Нанесення тонуючого складу мабуть самий відповідальний момент, тому що нанесення має бути рівномірним, тут не обійтися без спеціальних машин які рівномірно розтирають і втирають тонуючий склад в деревину.

Ключовим етапом є покриття лаком, і рекомендується вибирати лаки (втім не всі, деякі просто знищать весь ваш труд) високу зносостійкість, тому що якщо в деякому місці протреться лак, вже нічому захищатиме гарний колір тонування. Тонування Паркета Маслом  

Основна відмінність від стандартної тонування паркету колорантів - це використовуються кольорові масла, яких теж велика гамма у виробників. Перед покриттям маслом шліфування підлоги паркетного виконується максимально ретельно. Приступаючи до процедури тонування велику увагу слід приділити відтінкам - правильно вони будуть вписуватися в загальний інтер'єр приміщення. Кількість кольорів дуже багато, починаючи з вибіленого і закінчую чорним кольором. Так само слід визначити призначення приміщення: спальня, вітальня, або вуличне кафе, або може офіс. Існують свої тонкощі.

Сам процес тонування паркету маслом складається з 2-х етапів: нанесення кольорового масла, і другий це закріплення безбарвним маслом. Для більш насиченості кольору можна нанести 2 шари кольорового масла, а потім нанести безбарвне для захисту.

Тонування Паркета Лаком  

Мова йде про зміну кольору за допомогою кольорового лаку. Відбувається все наступним чином: або вибирається кольоровий лак, або в безбарвний лак додається відтінок, яких існує від 8-15 варіантів. Потім відбувається звичайна лакування паркету, але за рахунок того що лак у нас має колір, змінюється і колір паркету. Насиченість кольору досягається за рахунок більшої кількості шарів лаку. Тому схожа технологія роботи носить назву тонування паркету лаком. Під професійне тонування це не підходить, по тому що за рахунок кольорового лаку закрашивается вся текстура деревини, і паркетна підлога ставати менш насиченим. Тонування паркету в даному методі дуже необхідна, коли потрібно згладити дефекти деревини і при цьому виконати завдання по зміні кольору підлоги.

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.