• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg

Говорячи про паркет, мається на увазі штучний паркет. Протягом багатьох століть підлогове покриття зарекомендувало себе як найкраще при облаштуванні підлоги в приміщеннях. Якщо в будинку проведена укладка штучного паркету, квартиру або заміське житло можна сміливо називати елітним. Які достоїнства цього будівельного матеріалу приваблюють людей по всьому світу?

Що таке штучний вид паркету

Штучний вид паркету має вигляд планок з дерева різних порід: з дубу або ясеня. На краях кожного виробу зроблені спеціальні пази і гребінці, що допомагають скріпити між собою дощечки. Підлога, виготовлена зі штучного паркету, має особливості:
• велика щільність і вага порівнянно з іншими видами матеріалів;
• різноманітність відтінків: від світлих тонів жовтого до червоного і червоно-коричневого;
• сильно виражена фактура;
• присутність безлічі «променів»;
• після закінчення довгого терміну експлуатації, дерево зберігає функціональні властивості, тільки трохи темніє.

З яких порід дерева виготовляється штучний паркет

Король підлогових матеріалів - штучний паркет з дубу. Сучасні технології дозволили розширити кількість видів порід деревини яка використовується. Тому нарівні з дубом поширений і в якості сировини ясень. Він володіє необхідною твердістю і має більш контрастний і чіткий малюнок. Кольори світлі: жовтий з додаванням сірого.
Паркет з ясеня, бука, черешні, клена. Використовуються й екзотичні варіанти в якості берези, вишні, горіха, груші та багатьох інших видів дерева.

Розроблені фахівцями стандарти підрозділяють штучний паркет по класах:
1. Natur - елітний, вищий сорт, перепади кольору неприпустимі;
2. Rustical допускає вкраплення дрібних сучків і натуральних переходів кольорів;
3. Gestr - можливі сучки діаметром до 1 см, фактура деревини натуральна;
4. Antic - допускаються різні вузли, сучки.
Незважаючи на відмінність у якості навіть підлогове покриття класу «Antic» може бути укладено в квартирі в стилі «кантрі».

Догляд за покриттям підлоги

Основна перевага штучного паркету - термін його використання. Якщо ставитися бережно до підлоги, слідувати рекомендаціям, то підлога прослужить більше 60 років. Для цього потрібно періодично запрошувати майстрів для відновлення поверхні. Фронт робіт включає в себе шліфування, циклювання, покриття лаком.
Штучний паркет з дубу витримує до 7-8 шліфувань. При професійному підході ви навіть не помітите старіння покриття.Штучний паркет з дубу витримує до 7-8 шліфувань. При професійному підході ви навіть не помітите старіння покриття.

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.